Pyramid

DIBS utgår från april 2022 och ersätts med Nets Easy

Proclient
Publicerat 17 nov 2021

Systemleverantören Vitec Unikum informerar om Nets betallösning.

Som en del av er redan vet ingår DIBS Payment Services, sedan några år tillbaka, i Nets. Det har tidigare gått ut information om att DIBS betalningslösning kommer att utgå och att du behöver uppdatera din betalningslösning, om du inte redan gjort det.

Slipp väntetid – Byt så snart som möjligt

Nets kommer att stänga sina betallösningar DT (Debitech) och D2 (Flexwin) den 26:e april 2022. Vi vill därför uppmana er att planera bytet i god tid eftersom det kommer vara längre handläggningstider hos Nets ju närmare deadline man gör bytet.

De stora fördelarna med Nets är:

• Dina kunder betalar i en checkout som kommer ihåg uppgifter till nästa köp, nästa gång kunden handlar är det med ett klick – vilket kan öka er konvertering i kassan.
• Tillgång till alla populära betalsätt som kort, faktura, delbetalning och Swish i samma lösning. Självklart väljer ni själva vilka ni vill erbjuda era kunder. Även lokala betalsätt i andra länder är tillgängliga.

Visste du att hela 50% av svenskarna har betalat med Swish den senaste månaden? Inkludera Swish i din checkout för att optimera chanserna för nöjdare kunder och fler köp.

Eftersom Nets kommer att stänga den plattform du använder idag sker det ingen nyutveckling där, och det kommer inte längre vara möjligt att lägga till nya funktioner och betalsätt till ditt befintliga avtal. Med andra ord är det därför hög tid att göra ert byte för att få en så smidig övergång som möjligt.

Kontakt för uppgradering

För att uppgradera till Nets Easy kontakta våra säljare.
Ni kan också kontakta Nets på ecommerce-sales-se@nets.eu för uppgradering.

Observera att Nets Easy kräver nytt avtal och PBS version 4.14Asp5, eller den senaste versionen som heter 4.15.

Databas MySQL och Microsoft SQL

Samtidigt vill vi passa på att meddela att Vitec Unikum från och med den 31/12 2022 inte längre stödjer MySQL som databas för e-handeln. Dock stöds fortfarande Microsoft SQL, både via SQL Server och SQL Express.