Övrigt

Höstterminen Baobab School

Louise Swan
Publicerat 27 nov 2019

Under 2018 bestämde vi oss för att inte skicka julklappar till våra kunder som vi gjort alla år dessförinnan. Istället ville vi göra något ännu mer betydelsefullt som fler kunde ha glädje av!

Därför startade vi resan med att sponsra en hel skolklass i Guinea Conakry i 1 års tid! Bidraget går till Baobab School genom Positive Footsteps som gör en otroligt viktig insats för många barn i Guinea.

Jag kan även stolt meddela att vi kommer fortsätta bidra till barnens skolgång under år 2020!

Våra barn, som idag består av 72 elever började i september månad andra klass. Klass 2A 😊

På grund av oroligheter i Guinea när presidenten vägrar lämna sin plats så försenas skolgången i både huvudstaden och förorterna. På grund av strejkerna i landet är det svårt för de barn som har lång väg till Baobab School.

För några veckor sedan mottog jag en uppdatering i form av text, bild och en video över allt som hänt med skolan under sommaren.

I fattiga länder är elektricitet och vatten inte en självklarhet men i senaste uppdateringen ifrån skolan fick vi veta att både el och vattentankar installerats. Skolgården har också fått plattor på plats för att bli av med den hälsofarliga sanden!

Baobab School

Dom har också installerat fläktar, renoverat toaletter, utbildat alla lärare och lagat alla skolbänkar.

Baobab School
Baobab School

Det var mycket viktig information i det fina brevet dom skickade oss och vi ser fram emot att fortsätta dela med oss av resan!

Vi hoppas att alla våra barn får en bra start på år 2020. Allt gott önskar vårt Team på Proclient System 🤗