IntervjuUtbildning

Bli en lärande organisation – med HerbertNathan & Co.

Louise Swan
Publicerat 12 okt 2023

I senaste avsnittet av vår intervjuserie hade jag nöjet att välkomna Terhi Benjaminsson som gäst.

I vårt samtal behandlar vi ämnet “Lärbarhet” i en bredare kontext, inklusive resan för organisationsförändring vid implementering av nya system, olika utbildningsinitiativ och de senaste trenderna inom digitalisering och artificiell intelligens. Lärbarhet = Förmågan att lära.

Terhi Benjaminsson är senior konsult och specialist inom “Learning and change” på HerbertNathan & Co.
Herbert Nathan & Co. är Skandinaviens ledande oberoende rådgivare gällande affärssystem, HR-system, strategi, upphandling och genomförande av digitalisering.

” De digitala kliv framåt, som Covid-19 medförde, tillsammans med den allmänna tekniska utvecklingen, med framväxande teknologier och ökad digitalisering, så kommer en stor del av den befintliga arbetskraften att behöva förändra sin kompetens genom re- eller upskilling. ” – HerbertNathan & Co.

Kunskap i 5 delar

I 5 avsnitt pratar vi bland annat om lärandets DNA, hur vi kan använda förändringsledning i metod, vikten av kontinuerlig utbildning och trender inom digitalisering och AI.

Del 1 Lärandets DNA i 5 delar
Del 2 Förändringsresan vid en implementation – ADKAR
Del 3 De vanligaste misstagen
Del 4 Utbildningsinsatser och kunskapsdelning
Del 5 Trender inom digitalisering och AI

”När vi förflyttar oss till en molnbaserad applikationsmiljö där det kommer uppgraderingar månadsvis eller veckovis i stället för årsvis behöver man skapa en förvaltningsmodell som bygger på kontinuerligt lärande. Risken är annars stor att man fortsätter att använda systemet på samma sätt utan att ta till sig det nya. Och inte bara en gång, utan kontinuerligt kompetensutvecklas och omskolas. Detta är, och kommer att vara, nödvändigt för att kunna hänga med i utvecklingen och anpassa organisationen till en modernare arbetsplats. Kontinuerligt lärande har blivit en nödvändighet för att behålla personal, upprätthålla konkurrenskraft och säkerställa företagets långsiktiga överlevnad.” – HerbertNathan & Co.

Slutsats:

Lärande är inte en engångshändelse. Det är en kontinuerlig resa. Det handlar inte bara om en utbildning, utan om en ständig önskan att förstå, förbättra och utveckla.

Stort tack till Terhi Benjaminsson och HerbertNathan & Co för denna möjligheten!