Pressrelease

Pressrelease – Qsys och Proclient i nytt partnersamarbete för gemensam tillväxt

Proclient
Publicerat 6 okt 2023

Jönköpingsföretaget Qsys – expert inom lager och logistik – inleder nu ett strategiskt långsiktigt partnersamarbete med Proclient som är en av Sveriges största leverantörer av affärssystemet Pyramid Business Studio.

Sebastian Wollter, VD på Qsys:

– Proclient är en ny viktig partner för Qsys som ger oss nya muskler i vår tillväxtstrategi. Engagerade medarbetare i våra båda bolag såg till att vi snabbt hittade rätt i vår dialog och skapade samsyn i hur vi ska agera mot gemensamma kunder.
Våra företag har redan identifierat en rad affärsmöjligheter på marknader där Proclient idag har en stark position via sina kontor i storstäderna Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Här vill vi vara med och växa tillsammans genom gemensamma affärer.

– Vi har i grunden ett mycket starkt erbjudande. Nu växer potentialen att nå ut till en bredare marknad, bland företag i storstadsregionerna som använder Pyramid Business Studio. Tillsammans kan vi erbjuda en konkurrenskraftig helhetslösning. Kunderna får Proclients expertis inom affärssystem i kombination med kunskapen hos våra logistiskkonsulter och vårt lagerhanteringssystem Qpick. Kunderna erbjuds en framtidssäkrad paketlösning vad gäller affärssystem, lager och logistik.

Joakim Nyman, VD på Proclient:

– Vi hittade varandra med perfekt tajmning. Vi höll på att undersöka marknaden för att finna en stabil leverantör som erbjöd ett modernt och flexibelt WMS-system (Warehouse Management System). Vi blev då uppvaktade av Qsys som gärna ville inleda ett partnerskap med oss.

– I vår utvärdering visade det sig att Qsys lagerhanteringssystem Qpick var det bästa alternativet. Qpick integrerar sömlöst med Pyramid, är lätt att använda och ger en tydlig bild av alla flöden.

Pyramid Business Studio med sin breda kompetens och Qpick blir en stark kombination som vi nu kan erbjuda våra kunder.

– Men lika viktigt som de tekniska aspekterna är att våra företagskulturer styrs av samma grundvärderingar. Vi har i båda företagen ett starkt fokus på att skapa långa relationer där vi levererar ökad konkurrenskraft till våra kunder. Jag ser framför mig en framtid där Qsys logistikkonsulter och våra verksamhetskonsulter i tätt samarbete bidrar till nya affärer i olika företag och branscher med utmaningar inom lager och logistik.

För mer information, kontakta:
Proclient System AB

Joakim Nyman 
VD

Telefon: 031-334 16 70
joakim.nyman@proclient.se   

Qsys

Sebastian Wollter
VD

Telefon: 0734- 42 05 57
sebastian.wollter@qsys.se


Om Qsys

Qsys är ett IT-bolag med huvudkontor i Jönköping och utvecklingskontor i Göteborg. Vårt fokus är digitala lösningar för lager och logistik. Navet i erbjudandet är det egenutvecklade lagerhanteringssystemet Qpick kopplat till logistikkonsultation för ökad affärsnytta. Qsys erbjuder också tjänster för drift och stöd av kundföretagens IT-system. qsys.se

Om Proclient

Med drygt 40 medarbetare är Proclient System en av Sveriges största partner för affärssystemet Pyramid Business Studio. Vi är en helhetsleverantör som erbjuder långsiktiga samarbeten gällande allt som rör affärssystem, IT och webbutveckling.

Vi har under 30 år stöttat våra kunder att effektivisera sin verksamhet genom smarta affärssystemlösningar via våra kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Sundsvall.