Personal

Proclients första möte efter pandemin!

Louise Swan
Publicerat 26 sep 2022

Teams i all ära men inget slår ett fysiskt möte! Denna kickoff var den första på flera år och stämningen var på topp!

Varför har man en “kickoff”?

När jag hör ordet “kickoff” översätter min hjärna det till bilder på kostymnissar i ölkepsar fästa med sugrör som slingrar sig ner till munnen😊. Det låter visserligen som en rolig tillställning men vi vill få ut mer än så av våra möten.

Om du googlar ordet “kickoff” står det: “En kickoff är ämnad att skapa en känsla av samhörighet och till för att förmedla företagets eller organisationens målsättningar och visioner för det kommande året.”

Just den där känslan av samhörighet är så otroligt viktig för oss! Främst på grund av att våra medarbetare sitter utspridda över hela landet vilket ställer ännu högre krav på att bibehålla goda relationer till varandra.

För att citera Bibi Rydbacken, marknads- och kommunikationschef på Svenska Möten intervjuad av Kollega.se: – “Ju bättre relationer, desto lättare blir det att förstå och läsa av varandra, vilket i sin tur skapar utrymme för kreativitet och problemlösning.”

Eftersom pandemin ställt in våra fysiska möten de senaste åren var det ett kärt återseende men också ett välbehövligt möte för alla våra nyanställda!

“Aktiviteter är väl roligt men det absolut bästa är att bara få sitta ner över en middag och snacka med sina kollegor!”

En nyhet var att planeringen numera sköts av de anställda. På det sättet kan vi verkligen komma på djupet med vad vi som anställda upplever kan bidra till sammanhållningen på företaget.

Gustav säger, – “Som utvecklare sitter jag oftast bara bakom min skärm och därför är det så roligt när man kan ses face to face. Det blir helt andra typer av samarbeten och diskussioner till skillnad mot Teams.

Det är mycket lättare att ringa en kollega om hjälp om man träffats i verkligheten.

Aktiviteter är väl roligt men det absolut bästa är att bara få sitta ner över en middag och snacka med sina kollegor!”


På bilden ser vi vår mentor Karin Pellsäter med tre av våra nyaste tillskott. Rasmus Nyman, Felicia Engdahl och Anna Milinkovic.

Vårt Malmögäng stod för planeringen denna gången!

Inte nog med att Malmökontoret firar 10 år, vi har dessutom flyttat in i nya kontorslokaler! Vi finns nu på Nordenskiöldsgatan 6 mitt i centrala Malmö som även blev startpunkten för kickoffen!

Det blev en tidig start denna fredag men energin var hög när vi alla träffades. Förberett med bubbel, jordgubbar och glada leenden . 🍾

Efter invigningen av kontoret i Malmö åkte vi vidare till Helsingborg och lunch på hotellet.

Efter lunch var det dags för ett konferenspass där den stora nyheten om vårt senaste förvärv av Ekman Ekonomi presenterades. Vi kan nu addera Ekonomi och Redovisning vilket gör oss ensam på marknaden med den bredden i produktportföljen!

Väldigt spännande! Läs hela pressreleasen här.

Vi rundade av med fantastisk kvällssol och utsikt över Helsingborg följt av en fantastisk middag på Yoko.

Ny dag och fler överraskningar väntade!

Lördagen bjöd mestadels på fint väder som tur var då Malmögänget överraskade oss med att cykla runt Ven!

Vissa av oss hade packat med sina nya Proclientregnjackor men när himlen öppnade sig för en kort stund var det inte alla som stod där med ett leende! Mig själv inkluderat😂

Hundratals harar skuttade runt, fasaner påtade runt över ängarna och svanar höll till i varje vik.

En hel dag att bara umgås i vått och torrt. Vi var inte tillbaka på hotellet förrän sent men oj vad gott man sov den natten!

Söndagen bestod mestadels av grupparbeten. Vi satte oss med representation ifrån varje avdelning för att tillsammans komma fram till hur vi kan göra Proclient och oss själva ännu bättre! Alla var otroligt engagerade och vi kom fram till många bra insikter.

Ett stort tack till alla i Malmö som hade planerat det så fantastiskt bra! Vi kommer leva länge av dessa dagar. Tills vi ses igen!